Verhuizen

Verhuizen

Het huis waar je nu woont voldoet niet meer aan je wensen. Misschien is het te klein geworden, en wil je wat groters. Je bent gewoon toe aan een nieuwe stap en wilt graag verhuizen. Maar, hoe zit het eigenlijk met je hypotheek? Moet je een nieuwe afsluiten, of kun je je (gunstige) hypotheek meeverhuizen?

Nieuwe hypotheek afsluiten of huidige hypotheek meenemen naar nieuwe woning?

Ga je je huidige hypotheek meenemen, of sluit je een nieuwe hypotheek af? De beste oplossing is voor iedereen verschillend. Dit heeft te maken met eventuele veranderingen in je persoonlijke en financiƫle situatie. Onze ervaren adviseur kijkt dan ook graag mee naar jouw situatie en wensen. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. We helpen je graag!

Nieuwe hypotheek afsluiten

Wanneer je een hogere hypotheek nodig hebt, kan het in sommige gevallen beter zijn om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Onze ervaren adviseur bekijkt graag de nieuwe hypotheektarieven en voorwaarden. Deze vergelijkt hij met je huidige hypotheek. Is het interessant, dan loont het om een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Je hypotheek meeverhuizen met de verhuisregelingen

Als je dan toch gaat verhuizen, waarom niet ook je huidige (gunstige) hypotheek meeverhuizen? Het is bij veel geldverstrekkers mogelijk om je hypotheek met aantrekkelijke voorwaarden mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Dit noem je ook wel de verhuisregeling, of de meeneemregeling. Vaak is dit interessant als je je huidige hypotheek hebt afgesloten tegen een lage hypotheekrente. Wanneer je nu een hogere hypotheekrente betaalt dan de actuele rente, is het meenemen van je huidige hypotheek geen slimme zet.

Wanneer kan ik mijn hypotheek meenemen?

Je huidige hypotheek is gekoppeld aan je huidige (oude) woning. Wanneer je je hypotheek wilt meeverhuizen, zijn er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Het zit namelijk zo: de geldverstrekker ziet verhuizen namelijk als een nieuwe aanvraag. Er wordt dan opnieuw bekeken of je het hypotheekbedrag op basis van je inkomen en de waarde van je nieuwe woning, wel kunt lenen. Is dit zo? Dan mag je je huidige hypotheek meenemen.

Is het slim om mijn hypotheek mee te nemen?

Of het slim is om je huidige hypotheek mee te nemen, hangt af van je situatie. Het is verstandig om een ervaren adviseur mee te laten kijken. Wij helpen je hier graag bij. Tijdens een vrijblijvend gesprek vertellen we je wat de meest gunstige optie is in jouw situatie.