Verhoging

Verhoging

Je huidige woning voldoet niet meer aan je wensen, en je wilt hierin het een en ander veranderen. Of heb je een nieuwe woning op het oog, wat met een paar aanpassingen jouw nieuwe droomhuis is? In beide gevallen is een verbouwing dé oplossing. Maar, hoe financier je het? Er zijn meerdere opties, zoals het gebruik van eigen spaargeld, maar ook een tweede hypotheek afsluiten behoort tot de opties. Wij geven je graag advies over alle mogelijkheden.

Extra hypotheek voor verbouwing

Je kunt ervoor kiezen om een tweede hypotheek af te sluiten. Deze tweede hypotheek sluit je af bovenop je huidige hypotheek. Zie het als een soort aanvullende hypotheek. Heb je een annuïtaire of lineaire hypotheek, en kun je aantonen dat het geld besteed is aan het verbeteren van je woning? dan is de rente van de tweede hypotheek fiscaal aftrekbaar. Op basis van je financiële situatie wordt gekeken of je een tweede hypotheek kunt afsluiten. Wil je weten wat er in jouw situatie mogelijk is? Plan dan een vrijblijvende afspraak met ons in. Wij helpen je graag!

Lening afsluiten voor verbouwing

Een persoonlijke lening kan eveneens uitkomst bieden voor een verbouwing. Vooral als het gaat om een relatief kleine verbouwing. Extra notaris- en taxatiekosten komen hier niet bij kijken. Je betaalt gewoon maandelijks hetzelfde bedrag en de aflossing en looptijd van de lening staan vast.

Woning verbouwen met spaargeld

Wat ook altijd een optie is, is verbouwen met je eigen spaargeld. Verbouwen verhoogt vaak de waarde van jouw woning. Het kan dus een zeer goede investering zijn van jouw spaargeld. Houd er wel rekening mee dat je nog een buffer overhoudt voor onvoorziene kosten. Dat is wel zo fijn.

Bouwdepot

Heb je weinig spaargeld, of gebruik je je spaargeld liever niet? Dan biedt een bouwdepot een oplossing. Een bouwdepot is een soort lening/spaarpot die gekoppeld wordt aan jouw hypotheek. Uit deze spaarpot betaal je alle verbouwingskosten. Het geld dat je ook daadwerkelijk voor de verbouwing gebruikt, wordt opgeteld bij je hypotheek. En natuurlijk bij je maandelijkse hypotheekaflossing.

Het bouwdepot-bedrag staat voor maximaal 2 jaar op een aparte rekening – ook wel bouwrekening genoemd. Staat er na 2 jaar nog geld op deze rekening? Dan wordt het overgebleven geld van je hypotheek afgetrokken.

Hypotheek ophogen voor verbouwing

Koop je een huis? Dan heb je de mogelijkheid om bij de notaris het hypotheekbedrag hoger in te laten schrijven. Hierdoor kun je in de toekomst extra geld lenen – wel bij dezelfde geldverstrekker – voor bijvoorbeeld een verbouwing, zonder dat je daarvoor naar de notaris hoeft. Houd wel rekening met advies- en mogelijke taxatiekosten. De geldverstrekker beoordeelt op basis van je inkomen en de waarde van je woning na verbouwing of een verhoging van je hypotheek mogelijk is. Benieuwd of je al een verhoogde inschrijving hebt? Kijk dan op de hypotheekakte.

Samen kijken naar jouw situatie?

We hebben nu een aantal opties benoemd. Maar, welke optie past het beste bij jou en jouw situatie? We helpen je hier graag mee! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek horen we graag wat jouw wensen en eisen zijn, en kijken we mee naar welke optie het beste bij je past. Het eerste gesprek is altijd gratis. Dus, kom je naar onze huiskamer, of wij naar die van jou?