Huis Kopen

Een huis kopen

Je bent van plan om een (eerste) huis te kopen. Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, gebeurt er veel. Wij geven je graag meer informatie over de belangrijkste stappen bij de koop van jouw droomhuis.

Bereken je maximale hypotheek

Voordat je goed van start kunt gaan met het zoeken naar jouw droomwoning, is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoeveel je kunt lenen. Want, wat wil en wat kun je betalen? En hoeveel spaargeld wil je inleggen? Er zijn een aantal zaken waar je goed over na moet denken. Onze ervaren adviseur kijkt graag met je mee en berekent jouw maximale budget.

Laat de zoektocht beginnen!

Wanneer je je maximale budget weet, kan de zoektocht naar jouw droomhuis beginnen. Je kunt zelf op zoek, door op websites zoals fundajaap en huislijn te kijken. 

Check energie besparende maatregelen

Een slimme zet om alvast rekening mee te houden: hoe energiezuinig is de woning die je op het oog hebt? Je hoeft niet direct de woning te gaan verduurzamen, maar neem het wel mee tijdens je zoektocht. Het verduurzamen van de woning is een goede manier om energie te besparen én je wooncomfort te verhogen. Je bespaart zo op je energiekosten, maar je draagt ook bij aan een beter milieu. Heb je een woning op het oog en ben je benieuwd naar de verduurzamingsmogelijkheden? Laat dan een huisscan uitvoeren! Onze adviseur bekijkt dan wat er mogelijk is. Zo kun je weloverwogen een bod uitbrengen op een huis.

Bieden en onderhandelen

Droomhuis gevonden? Fijn! Dan kun je een bod uitbrengen. Een tip: bepaal van te voren je openingsbod en eventueel je maximale eindbod. Wanneer je twijfelt of je de financiering rond krijgt, neem dat dan mee als voorbehoud in je bod. Hetzelfde geldt als je een bouwkundige keuring wilt laten uitvoeren.

Nadat je een bod hebt uitgebracht, kan het zo zijn dat de verkopende partij een tegenbod doet. De onderhandelingen kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een aankoopmakelaar in te schakelen.

Voorlopig koopcontract tekenen

Is je bod geaccepteerd? Yes, gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om de hypotheek rond te krijgen. Het afsluiten van de hypotheek vereist wel een aantal stappen. En hier komen wij in beeld. Samen met jou kijken we graag naar je financiële situatie en nemen we de verschillende opties voor een hypotheek met je door.

Hierna maken we samen een keuze. Wij zorgen er vervolgens voor dat de hypotheekaanvraag bij de desbetreffende bank komt. Is de aanvraag goedgekeurd? Super! Dan hebben we nu een definitieve hypotheekofferte binnen.

We gaan meteen door naar het tekenen! Een bijzonder en leuk moment. We nemen nogmaals de offerte samen door, want we willen dat jij precies weet waar je voor tekent. Wanneer je jouw krabbeltje hebt gezet, regelen wij de rest. Bedankt voor het vertrouwen!

Huis kopen?

Heb je plannen om een huis te kopen? Dan staan wij voor je klaar. Er komt een hoop op je af tijdens de zoektocht naar jouw (eerste) woning. Wij helpen graag. Plan nu vrijblijvend een eerste kennismakingsgesprek in!